Log ind

Søg

Sponsor:
Kipling Travel

Brandur Hanusarson Funningsstovu's profil

Person informationer

Profil Billede af Brandur Hanusarson Funningsstovu
  • Navn: Brandur Hanusarson Funningsstovu
  • Alder: 42
Fritekst:
 
Bjerg Sorter efter bjerg Højde Sorter efter højde Årstal Sorter efter Årstal Top Sorter efter top succes Info
Aconcagua6959 m.2012Se mere...
Detaljeret dato: 2012-01-20
Leder: Mike (husker ikke efternavnet på vores amerikanske guide)
Arrangør: Aventuras Patagonicas

Jeg fik plads på denne guidede tur til Aconcagua pga af et afbud kun ca 4 måneder før afgang og fik ikke helt tid til at opbygge formen så meget jeg trængte. Jeg nåede dog til The Cave i ca.6650m højde hvor jeg ikke følte mig stærk nok til at fortsætte. Fik dog blod på tanden og dette blev startskuddet på min bjergbestigningskarriere blandt de højere bjerge. 

Elbrus, Mt. Elbrus, Mount Elbrus5641 m.2013succesSe mere...
Detaljeret dato: 2013-06-27
Leder: Andrey Voronin
Arrangør: Penguin

Besteg Elbrus efter den turistfrie nordlige rute hvor vi, et hold på 9, var i alt 12 dage på bjerget. Den første uge hikede vi ud fra BC og jeg husker dette som hyggelige dage med uforglemmelige naturoplevelser. Siden rykkede vi op på high camp og gik et par akklimatiseringsture og så en hviledag før summit day. Men top-dagen var meget hård for alle på holdet; vi brugte 13 timer på at gå de 1800 højdemeter op og ca 5 timer ned igen til high camp. Dog vil jeg vil give mine varmeste anbefallinger at gå denne rute med russiske guides, da jeg synes at de var professionelle som bjergførere og er meget autentiske som mennesker. At den nordlige rute næsten er helt turistfri (vi mødte ingen andre hold i perioden) gør også oplevelsen helt speciel. Maden var helt ok, men bestod for det meste af flydende føde i form at forskellige supper. 

Denali (Mount McKinley)6194 m.2014succesSe mere...
Detaljeret dato: 2014-06-30
Leder: Billy Nugent
Arrangør: RMI Guides

Jeg besteg Denali i juni 2014 sammen med RMI Guides. Den nøjagtige dato på toppen er jeg ikke sikker på, men det var sidst på måneden. Dette var et fantastisk eventyr og det mest spektakulære scenarie jeg har oplevet indtil dato. Det var også en krævende expedition med elementernes rasen i den sidste del af expeditionen, men under kyndig ledelse af RMI var vi i trygge hænder. Vi ventede f.eks en storm af i 3 dage på højdelejren (lejr 5), men den 4 dag var det solskin og selvom det var hundekoldt kom hele holdet på toppen (med undtagelse af en som blev fløjet ned med helikopter fra lejr 4 pga højdesyge).

Kilimanjaro5895 m.2015succesSe mere...
Detaljeret dato: 2015-01-22
Leder: Sylvester Tayari
Arrangør: Afrikasafari/Zara

Denne rejse var arrangeret af Afrikasafari og dette var en fælles pakke med bestigning af Kili, safari i to nationalparker samt strandferie på Zanzibar.
Min kæreste og jeg rejste sammen og havde foruden 2 guides, 8 bærere og kok med på turen. Vi valgte Lemosho ruten på 7 dage pga den gode akklimatisering og ellers meget fine natur undervejs.
Dette blev som vi havde håbet en fantastisk tur og selv om Kili bliver regnet for en lettere bestigning er oplevelsen ikke mindre af den årsag. Både vegetation og klima ændrer sig mere på dette bjerg end jeg har set før og er med til at gøre oplevelsen endnu større. Den smukkeste udsigt på turen var utvilsomt  at se solopgangen tæt på Uhuru Peak.